Křenové fazole – recept

Fazole s křenem zní jako zajímavá a chutná kombinace. Kombinace pikantního a ostrého křenu s krémovou konzistencí fazolí by mohla být vynikající přílohou nebo doplňkem k jakémukoli jídlu. Pokud hledá člověk jedinečný a chuťově výrazný pokrm, mohla by to být skvělá volba. Jak na to?

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 plechovky černých fazolí, scezené a propláchnuté
  • 1/4 šálku připraveného křenu
  • 1/4 šálku zeleninového vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 čajové lžičky kosher soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne zhruba 5 minut.

Přidejte fazole, křen, zeleninový vývar, cukr, ocet, kmín, papriku, sůl a pepř a promíchejte. Přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne cca 10 minut.

Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku. Podávejte teplé stejně jako fazole se zeleninou a vajíčkem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang