Králík s domácí nádivkou je vynikající pokrm, který se hodí pro zvláštní příležitosti. Králík s domácí nádivkou se pomalu vaří s různými druhy zeleniny a bylinek. Výsledkem je chutný pokrm, který se jistě stane hitem pro vaši rodinu a přátele.
Ingredience:
- 1 králík nakrájený na 8 kusů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 řapíkatý celer, nakrájený
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 šálky strouhanky
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 1/4 šálku nasekané čerstvé šalvěje
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plamenu. Přidejte kousky králíka a smažte je ze všech stran dozlatova, asi 8 minut. Odstavte z ohně a dejte stranou. Na stejné pánvi přidejte cibuli, celer a česnek.
Za častého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Přidejte petrželku a tymián a vařte další minutu. Přidejte strouhanku, kuřecí vývar, bílé víno, šalvěj, máslo, sůl a pepř. Míchejte, dokud se vše nespojí.
Kousky králíka vložte do pekáče. Na kousky králíka nalijte směs nádivky. Přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Odstraňte alobal a pečte dalších 15 minut, nebo dokud není králík upečený a nádivka zlatohnědá.
Králíka si můžete připravit na mnoho způsobů. Skvělý je například pikantní králík nebo králík po francouzsku.