Tento lahodný lehký a nadýchaný dort s kanadskými borůvkami je ideálním dezertem pro každou příležitost. Sladkost dortu doplňuje kyselost borůvek a vytváří tak vzrušující kombinaci chutí. Vychutnejte si ho s kopečkem šlehačky nebo kapkou rozpuštěné čokolády.
Ingredience:
- 1 ½ hrnku hladké mouky.
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky mořské soli
- 1/3 šálku změklého másla
- 2/3 šálku bílého cukru
- 1 velké vejce
- ½ šálku podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky čerstvých kanadských borůvek
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte kulatou dortovou formu.
Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
Šlehejte vejce, podmáslí a vanilku, dokud se zcela nezapojí.
Přidejte suché přísady k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.
Přimíchejte borůvky.
Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.
Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Před přenesením na chladicí mřížku nechte 10 minut vychladnout v pánvi.