Koláč sypaný kanadskými borůvkami – recept

Tento lahodný lehký a nadýchaný dort s kanadskými borůvkami je ideálním dezertem pro každou příležitost. Sladkost dortu doplňuje kyselost borůvek a vytváří tak vzrušující kombinaci chutí. Vychutnejte si ho s kopečkem šlehačky nebo kapkou rozpuštěné čokolády.

Ingredience:

  • 1 ½ hrnku hladké mouky.
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky mořské soli
  • 1/3 šálku změklého másla
  • 2/3 šálku bílého cukru
  • 1 velké vejce
  • ½ šálku podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky čerstvých kanadských borůvek

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte kulatou dortovou formu.

Ve středně velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.

Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem do světlé a nadýchané hmoty.

Šlehejte vejce, podmáslí a vanilku, dokud se zcela nezapojí.

Přidejte suché přísady k mokrým a šlehejte, dokud se nespojí.

Přimíchejte borůvky.

Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.

Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Před přenesením na chladicí mřížku nechte 10 minut vychladnout v pánvi.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang