Bábovka je česká klasika, která nikdy nezklame. Připravuje se snadno a rychle a má mnoho podob. Jednou z nich je kokosová bábovka. Jde o nadčasový dezert, který si lze vychutnat kdykoli během roku.
Ingredience:
- 300 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 160 g tuku
- 80 g kokosu
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 dl vlažného mléka
- trochu 100% tuku na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání
Postup:
Nejprve utřeme cukr, tuk a žloutky. Pak střídavě přidáme kokos, vlažné mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Hmotu dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě zhruba 40 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme z formy.
Kdo by chtěl vyzkoušet jinou alternativu bábovky, může se pustit třeba do broskvové bábovky.