Recept na dezert podobný Kofile, někdy kofilka, by mohl být skvělým způsobem, jak si vychutnat jedinečnou a lahodnou pochoutku. Mohl by to být zábavný způsob, jak prozkoumat chutě různých kultur a vytvořit něco nového. Kombinace chutí je úžasná a mnohdy originální, jako je například tento recept s ananasem.
Ingredience:
- 2/3 šálku změklého másla
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 plechovka ananasu, okapaná
- 7 třešní maraschino
- 1-1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 1 šálek cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 šálku mléka
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte 23centimetrovou čtvercovou formu na pečení. V malé misce utřete máslo a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny. Rozetřete do připravené formy. Na směs másla a cukru naaranžujte v jedné vrstvě plátky ananasu a třešně.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl; dejte stranou. Ve velké míse vyšlehejte vejce do pěny. Postupně přidávejte cukr a vanilku; šlehejte, dokud se nestane světlým a nadýchaným. Do směsi střídavě zašlehejte mouku a mléko. Nalijte na plátky ananasu.
Pečte při 180 °C 40-45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá blízko středu nevyjde čistá. Před vyklopením na servírovací talíř nechte 15 minut vychladnout.
Kofilka je jedinečný dezert a zároveň způsob, jak přiblížit dětem chuť kofily. Pro dospělé může být výbornou pochoutkou kávové zrno v rumu. Tato kávová zrna se velmi podobají chuti kofily.