Kofilka – recept

Recept na dezert podobný Kofile, někdy kofilka, by mohl být skvělým způsobem, jak si vychutnat jedinečnou a lahodnou pochoutku. Mohl by to být zábavný způsob, jak prozkoumat chutě různých kultur a vytvořit něco nového. Kombinace chutí je úžasná a mnohdy originální, jako je například tento recept s ananasem.

Ingredience:

  • 2/3 šálku změklého másla
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 plechovka ananasu, okapaná
  • 7 třešní maraschino
  • 1-1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku mléka

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte 23centimetrovou čtvercovou formu na pečení. V malé misce utřete máslo a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny. Rozetřete do připravené formy. Na směs másla a cukru naaranžujte v jedné vrstvě plátky ananasu a třešně.

Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl; dejte stranou. Ve velké míse vyšlehejte vejce do pěny. Postupně přidávejte cukr a vanilku; šlehejte, dokud se nestane světlým a nadýchaným. Do směsi střídavě zašlehejte mouku a mléko. Nalijte na plátky ananasu.

Pečte při 180 °C 40-45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá blízko středu nevyjde čistá. Před vyklopením na servírovací talíř nechte 15 minut vychladnout.

Kofilka je jedinečný dezert a zároveň způsob, jak přiblížit dětem chuť kofily. Pro dospělé může být výbornou pochoutkou kávové zrno v rumu. Tato kávová zrna se velmi podobají chuti kofily.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang