Myslím, že jednoduchý recept na knedlíky s vejci zní jako skvělá volba pro rychlé a snadné jídlo. Je to skvělý způsob, jak dostat na stůl chutné a výživné jídlo během chvilky. Navíc kombinace knedlíků a vajec je klasika a vždycky se všem líbí. Ale zkoušeli jste někdy připravit pravé asijské knedlíčky s vajíčkem?
Ingredience:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 šálku studené vody
- 1 lehce rozšlehané vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/4 šálku nasekané zelené cibulky
- 1/2 šálku vařené šunky nakrájené na kostičky
Postup:
Klasický houskový knedlík s vajíčkem umí každý, ale podívejte se na recept na ty pravé čínské knedlíčky.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V samostatné míse smíchejte studenou vodu, vejce a rostlinný olej. Uprostřed suchých přísad udělejte důlek a přilijte do něj mokré přísady. Pomocí dřevěné lžíce míchejte, dokud se nevytvoří těsto.
Těsto vyklopte na lehce pomoučený povrch a několik minut ho hněťte. Přikryjte těsto kouskem plastové fólie nebo vlhkou kuchyňskou utěrkou a nechte ho 10 minut odpočívat. Těsto rozválejte na kruh silný asi 1/3 centimetru.
Těsto nakrájejte na kolečka pomocí vykrajovátka na sušenky nebo okraje sklenice. Do středu každého kolečka dejte lžičku směsi zelené cibule a šunky. Kruh přeložte na polovinu a okraje přitiskněte k sobě, aby se knedlík uzavřel.
Rozpalte velkou pánev na středním ohni a přidejte 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte knedlíky na pánev a smažte je, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé, asi 3 minuty z každé strany. Do pánve rozklepněte 2 vejce a dochuťte je solí a pepřem. Vejce vařte, dokud se nesrazí a bílky nebudou propečené, asi 2-3 minuty.
Čínské knedlíčky a vejce podávejte se sójovou omáčkou a případně s pálivou omáčkou.