Kávová kolečka, nebo také kávové sušenky, jsou lahodná pochoutka! Je to skvělý způsob, jak spojit dvě oblíbené chutě – kávu a sušenky. Kávová kolečka jsou vynikají variantou sušenek, která je ideální pro dopolední nebo odpolední svačinu. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat chuť kávy sladkým a požitkářským způsobem.
Ingredience:
- 2 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku změklého másla
- 1/2 šálku cukru krystal
- 1/2 hrnku světlého hnědého cukru, baleného
- 1 velké vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 šálku silné černé kávy, pokojová teplota
- 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl. Ve velké míse utřete máslo, krystalový cukr a hnědý cukr do světlé a nadýchané pěny. Do směsi zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Postupně přidávejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí.
Vmíchejte kávu a čokoládové lupínky, dokud se nespojí. Z těsta vyválejte placku se šířkou cca 0,5 cm. Z ní postupně vykrajujte kolečka a vkládejte je na plech. Pokud máte těsto řidší, nakapejte ho po zaokrouhlených lžících na připravený plech, asi 2 cm od sebe.
Pečte 10-12 minut dozlatova. Nechte několik minut vychladnout a poté přeneste na drátěnou mřížku, aby kolečka zcela vychladla. Pokud chcete vnést chuť kávy i do vánočního období, můžete připravit vosí hnízda s kávovou náplní.