Tradiční švédské pečivo – recept

Tradiční švédské pečivo může obsahovat špetku skořice, muškátového oříšku, ale především cukru, mouky a másla. Těsto se vytvaruje do plochých koleček a peče se, dokud nemají křupavý povrch a žvýkací vnitřek. Vnitřek je naplněn krémovou náplní z mletých mandlí, rozinek, cukru a nádechu kardamomu. Hotové pečivo se posype moučkovým cukrem. Tyto lahodné kapky jsou ideální pro zvláštní příležitosti nebo jako sladká pochoutka kdykoli!

Ingredience:

  • 1/4 šálku (50 g) másla
  • 1/2 šálku (100 g) hnědého cukru
  • 1/4 šálku (60 ml) zlatého sirupu
  • 1/2 čajové lžičky (2,5 ml) prášku do pečiva
  • 1/2 šálku (125 ml) hladké mouky
  • 1/2 šálku (125 ml) celozrnné nebo pšeničné mouky.
  • 1/2 šálku (125 ml) nasekaných ořechů (volitelné)

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.

Přidejte zlatý sirup a prášek do pečiva a promíchejte, dokud se nespojí.

Přidejte mouku a pšeničné klíčky (nebo celozrnnou mouku) a míchejte, dokud se vše nespojí. Pokud používáte, vmíchejte nasekané ořechy.

Ze směsi vyválejte kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na vymaštěný nebo vyložený plech a lehce je zploštěte hřbetem vidličky.

Pečte 10-12 minut nebo dozlatova.

Před přenesením na mřížku nechte vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang