Karbanátky stokrát jinak. I tak se dá pojmout příprava karbanátků plněných nivou. Spojení mletého masa a plísňového sýru je prověřená tisíci mlsnými jazýčky a nezklame žádného gurmána.
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 200 g nivy
- 30 g slaniny
- 1 houska namočená v mléce
- 1 malá cibule
- petrželka
- sůl a pepř
- 1 vejce
- 120 g tuku
Postup
Slaninu rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Mleté maso (můžeme použít vepřové, hovězí nebo jejich směs) smícháme s rozmačkanou žemlí, cibulí, slaninou, sekanou petrželkou, solí, pepřem a spojíme vajíčkem. Hmotu můžeme zahustit přidáním strouhanky.
Na pomoučněném prkénku tvoříme placičky. Mezi každé dvě placičky vložíme kousek nivy a stiskneme tak, že vytvoříme karbanátek s nivou uvnitř. Na rozpáleném tuku pomalu smažíme plněné karbanátky po obou stranách. Karbanátky z nivy podáváme s hranolky, brambory apod.