Kantonské nudle – recept

Smažené Kantonské nudle jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích světa. Je to jednoduché jídlo, které lze připravit z různých ingrediencí. Základní koncept je stejný. Nudle se smaží ve woku se zeleninou a pikantní omáčkou.

Ingredience:

  • ploché nudle
  • olej
  • hlávkové zelí
  • vývar
  • konzervovaný bambus
  • kuřecí maso
  • šunka
  • černé houby
  • sůl
  • glutasol
  • petrželka
  • bílý pepř
  • solamyl

Postup:

Uvaříme ploché nudle podle návodu a propláchneme, necháme okapat.

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nudle. Vyjmeme je a udržujeme v teple.

Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme a zalijeme vývarem.

Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky a máčené černé houby.

Ochutíme solí, glutasolem, bílým pepřem, zahustíme solamylem a podusíme.

Směsí přelijeme nudle a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Kdo má asijské jídlo rád, může také vyzkoušet recept na čočkový dhal.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang