Smažené Kantonské nudle jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích světa. Je to jednoduché jídlo, které lze připravit z různých ingrediencí. Základní koncept je stejný. Nudle se smaží ve woku se zeleninou a pikantní omáčkou.
Ingredience:
- ploché nudle
- olej
- hlávkové zelí
- vývar
- konzervovaný bambus
- kuřecí maso
- šunka
- černé houby
- sůl
- glutasol
- petrželka
- bílý pepř
- solamyl
Postup:
Uvaříme ploché nudle podle návodu a propláchneme, necháme okapat.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nudle. Vyjmeme je a udržujeme v teple.
Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky a máčené černé houby.
Ochutíme solí, glutasolem, bílým pepřem, zahustíme solamylem a podusíme.
Směsí přelijeme nudle a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kdo má asijské jídlo rád, může také vyzkoušet recept na čočkový dhal.