Kančí maso na jalovci a tymiánu je pokrm oblíbený v mnoha částech Evropy. Obvykle se připravuje z divočáka, jalovcových bobulí, tymiánu a dalších koření. Výsledkem je pikantní a aromatický pokrm, který jistě potěší všechny hosty.
Ingredience:
- 1 kg kančí pečeně
- 2 stroužky česneku
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 1/4 šálku jalovcových bobulí
- 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šálek suchého bílého vína
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Zahřejte olivový olej ve velké troubě nebo hrnci s těžkým dnem na středně vysoké teplotě. Kančí pečeni osolte a opepřete, přidejte ji do hrnce a opečte ze všech stran. Jakmile je pečeně propečená, vyjměte ji na talíř a dejte stranou.
Do hrnce přidejte česnek, cibuli, jalovcové bobule a tymián a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a přiveďte k mírnému varu. Přidejte kančí pečeni zpět do hrnce a přiklopte. Přeneste hrnec do trouby a vařte 1 1/2 až 2 hodiny, dokud kančí maso nezměkne.
Před krájením a podáváním vyjměte pečeni na prkénko a nechte ji 10 minut odpočívat. Podávejte s rychlým salátem nebo se salátem z čínského zelí s jogurtovou zálivkou.