Jednoduchý recept na tiramisu je skvělý nápad. Může to být lahodný a snadno připravitelný dezert, který určitě potěší. Je to klasický italský dezert, který je překvapivě snadný na přípravu a může si na něm pochutnat každý. Navíc je to skvělý způsob, jak dodat eleganci každé večeři nebo zvláštní příležitosti.
Ingredience:
- mascarpone
- 4 velká vejce
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku uvařeného espressa nebo silné kávy
- 1/2 šálku husté smetany
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 2 balíčky piškotů
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku na posypání
Postup:
Ve středně velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte sýr mascarpone, espresso nebo kávu a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí. V samostatné míse ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Jemně vmíchejte bílky do směsi mascarpone.
V samostatné míse vyšlehejte hustou smetanu, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Šlehačku opatrně vmíchejte do směsi mascarpone. Dno zapékací misky vyložte vrstvou piškotů. Na piškoty naneste polovinu mascarpone směsi.
Přidejte další vrstvu piškotů a navrch dejte zbývající směs mascarpone. Posypeme kakaovým práškem. Před podáváním uložte tiramisu alespoň na 4 hodiny do chladničky.