V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťme se do receptu na květákové placičky, které skvěle chutnají a budou výborné jako nevšední příloha.
Květákové placičky jsou jídlem, které máme neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A můžete je upéct i na plechu, potom je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství.
Počet osob: 5
Ingredience:
- 1 vařený květák
- 2 vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- strouhanka na zahuštění
- 1/2 hrnku mléka
- 50 g měkkého salámu
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
Předem uvařený květák nakrájíme na malé kostičky, přidáme mléko, vejce a ostatní ingredience. Rozmícháme na těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem a tvoříme menší placičky, které opečeme po obou stranách do zlatova.