Jednoduché květákové placičky – recept

V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťme se do receptu na květákové placičky, které skvěle chutnají a budou výborné jako nevšední příloha.

Květákové placičky jsou jídlem, které máme neodmyslitelně spojené s dětmi. Skvělé jsou totiž nejen horké k večeři, ale i zchladlé ke svačině. V parku, na hřišti, na výletě… A můžete je upéct i na plechu, potom je snadné jich rovnou udělat dvojnásobné množství.

Počet osob: 5

Ingredience:

  • 1 vařený květák
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • strouhanka na zahuštění
  • 1/2 hrnku mléka
  • 50 g měkkého salámu
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

Předem uvařený květák nakrájíme na malé kostičky, přidáme mléko, vejce a ostatní ingredience. Rozmícháme na těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem a tvoříme menší placičky, které opečeme po obou stranách do zlatova.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang