Játrové knedlíčky jsou typem knedlíků z kuřecích nebo vepřových jater, které jsou oblíbené ve středoevropské a východoevropské kuchyni. Játrové knedlíčky se obvykle vaří, ale mohou se také smažit nebo podávat v polévce.
Ingredience:
- 100 g kuřecích nebo vepřových jater
- 1/2 cibule nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku másla
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1/4 šálku nasekané petrželky
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. V kuchyňském robotu zpracujte játra, cibuli a máslo, dokud se dobře nespojí. Směs přendejte do mísy a vmíchejte strouhanku, vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama vytvarujte ze směsi malé knedlíčky. Knedlíčky položte na plech a pečte 15-20 minut nebo uvařte v osolený vodě.
A jak připravit karlovarský knedlík nebo knedlík z mikrovlnky?