Jahody se trvale drží na předních příčkách v oblíbenosti ovoce. Jsou lehké, sladké a výborně se hodí i jako dekorace. Ladí s alkoholickým přípitkem, s čokoládou, i jako přísada do dortů a dezertů. Jahodové řezy s pudinkem nejsou výjimkou.
Ingredience
Piškot:
- 4 vejce
- 15 dkg moučkového cukru
- 1/2 dl oleje
- 1 dl teplé vody
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Krém:
- 1/2 kg jahod
- 1 vanilkový pudink
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
Postup
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém.
Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.
Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodami a zalijeme želatinou. Jahodové řezy jsou stejným lákadlem jako punčové řezy.