Jahodové řezy – recept

Jahodové řezy jsou vynikající dezert! Je to skvělý způsob, jak si vychutnat sladkou, šťavnatou chuť jahod jedinečným a chutným způsobem. Navíc je to skvělý způsob, jak předvést své pekařské dovednosti!

Ingredience:

  • 5 vejce
  • 15 dkg cukru
  • 1/2 dcl oleje
  • 1 dcl teplé vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • marmeláda
  • 0,5-1 kg mražených nebo čerstvých jahod
  • 1 vanilkový puding
  • 1 zlatá Haná
  • cukr
  • ovocná želatina

Postup:

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme trošku vody, olej, mouku, prášek do pečiva, upečeme a necháme vychladit. Pak těsto potřeme marmeládou a pomažeme krémem z jahod.

Krém: rozmixujeme jahody s pudingem. Dle množství jahod přidáme puding. Na 0,5 kg jahod asi 1 vanilkový pudingový prášek. Uvaříme a vychladíme. Utřeme zlatou Hanou s troškou cukru a opatrně po troškách přidáváme vychlazený jahodový puding a vyšleháme v krém

Krém ozdobíme kousky ovoce a zalijeme ovocnou želatinou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang