Jáhlová kaše – recept

Jáhlová kaše je velmi zajímavou a chutnou alternativou ke kaši krupičné, příprava jáhlové kaše je však mnohem rychlejší a jednodušší. Kaše je chutná a výživná snídaně. Má oříškovou chuť a je bohatá na vlákninu, bílkoviny a další důležité vitamíny a minerály.

Ingredience:

  • 250 ml mléka
  • 125 ml jáhlových instantních vloček
  • špetka soli
  • 1 lžička cukru
  • máslo
  • ovoce, kakao nebo čokoláda

Postup:

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak je odstavíme. Do horkého mléka ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme.

Jáhlové vločky s mlékem necháme asi tři minuty odstát a poté dáme jáhlovou kaši na talíř. Hotovou jáhlovou kaši posypeme dle chuti ovocem, kakaem nebo čokoládou. Na závěr kaši polijeme rozpuštěným máslem.

Sladký recept není jediným způsobem, jak připravit tuto kaši. Jáhlová kaše na slano potěší všechny strávníky, které cukru příliš neholdují, ovšem neumějí si odříct jáhly.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang