Jablečný štrůdl – recept

Jablečný štrůdl je chutný a snadno připravitelný dezert, který jistě uspokojí každého mlsouna. Díky křehkému těstu a sladké náplni je to skvělý způsob, jak si vychutnat chuť jablek. Ať už se podává se šlehačkou nebo samotný, jablečný závin bude jistě hitem.

Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 2 – 4 velká jablka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 šálku rozinek
  • 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1 rozšlehané vejce

Postup:

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Na lehce pomoučeném povrchu rozválíme listové těsto a položíme ho na plech.

Ve velké míse smícháme jablka, cukr, skořici, máslo, citronovou šťávu, rozinky a vlašské ořechy. Promíchejte, dokud se všechno nespojí.

Lžící naneseme jablečnou směs na střed listového těsta a ponecháme 2 cm okraj kolem vnější strany.

Okraj listového těsta přeložíme nahoru a přes náplň a okraje přitiskneme k sobě, aby se uzavřely.

Vrchní část závinu potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme 25-30 minut nebo dozlatova.

Před podáváním necháme štrůdl vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang