Hovězí polévka z mletého masa s nudlemi – recept

Hovězí polévka s nudlemi je jednoduchý a chutný pokrm. Obvykle obsahuje hovězí maso, nudle a zeleninu, jako je mrkev, celer a cibule, ve vývaru. V závislosti na vašich chuťových preferencích můžete do polévky přidat také koření, bylinky a další přísady.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 6 šálků hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 šálky mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 šálky celeru nakrájeného na kostičky
  • nudle

Postup:

Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut do změknutí. Přidejte mleté hovězí maso a česnek a vařte, dokud hovězí maso nezrůžoví. Přilijte hovězí vývar, oregano, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.

Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut. Přidejte mrkev a celer a vařte dalších 10 minut. Přidejte nudle a vařte dalších 10 minut, nebo dokud nejsou nudle uvařené. Podávejte horké.

Nudle jsou velmi oblíbeným pokrmem i jako samostatné jídlo. Co si třeba připravit zapékané nudle nebo nudle kantonské?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang