Hovězí plátky s okurkou a smetanou – recept

Hovězí plátky s okurkou a smetanou jsou klasickým chutným jídlem. Tento pokrm je oblíbený pro svou úžasnou kombinaci svěží, lehké a krémové chuti.

Ingredience:

  • 500 g hovězího top round steaku nakrájeného na tenké proužky
  • 1 okurka nakrájená na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 šálku husté smetany
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • sůl podle chuti

Postup:

Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plamenu. Jakmile se olej rozpálí, přidejte plátky hovězího masa a okořeňte je pepřem. Maso rovnoměrně opečte. Přidejte česnek a kostičky okurky a vařte dalších 5 minut nebo dokud není hovězí maso propečené.

Sundejte pánev z ohně a přidejte smetanu, hořčici, kopr a sůl. Promíchejte, aby se vše spojilo. Hovězí směs podávejte na lůžku z uvařené bílé rýže. Z hovězího masa si můžete připravit také skvělý hovězí guláš s bramobory a houbami.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang