Hovězí plátky s okurkou a smetanou jsou klasickým chutným jídlem. Tento pokrm je oblíbený pro svou úžasnou kombinaci svěží, lehké a krémové chuti.
Ingredience:
- 500 g hovězího top round steaku nakrájeného na tenké proužky
- 1 okurka nakrájená na malé kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 šálku husté smetany
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- sůl podle chuti
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plamenu. Jakmile se olej rozpálí, přidejte plátky hovězího masa a okořeňte je pepřem. Maso rovnoměrně opečte. Přidejte česnek a kostičky okurky a vařte dalších 5 minut nebo dokud není hovězí maso propečené.
Sundejte pánev z ohně a přidejte smetanu, hořčici, kopr a sůl. Promíchejte, aby se vše spojilo. Hovězí směs podávejte na lůžku z uvařené bílé rýže. Z hovězího masa si můžete připravit také skvělý hovězí guláš s bramobory a houbami.