Houbová polévka je klasickým pokrmem pro chladné zimní měsíce. Připravuje se z kombinace hub, vývaru, smetany a dalších koření, čímž vznikne hladká, krémová a aromatická polévka. Její příprava je překvapivě snadná a můžete si ji vychutnat v různých pokrmech. Šálek tohoto komfortního jídla vás jistě zahřeje!
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 cibule, mletá
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 šálky žampionů nakrájených na plátky
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálku husté smetany
- 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud se nerozvoní, asi 3 minuty.
Přidejte houby a vařte do změknutí, asi 5 minut.
Zeleninu posypte moukou a promíchejte.
Do hrnce pomalu přilévejte vývar a neustále šlehejte, dokud nezůstanou žádné hrudky.
Snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud mírně nezhoustne, asi 5 minut.
Snižte teplotu na minimum a vmíchejte smetanu.
Vařte, dokud se neprohřeje, asi 3 minuty. Vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte horké. Dobrou chuť!