Bramborovou kaši miluje polovina národa a proč si s ní proto v kuchyni trochu nepohrát? Hnízdečka z bramborové kaše plněná žampiony a játry nevyžadují zručného kuchaře, ovšem parádu vytvoří báječnou.
Ingredience
- 1 kg brambor
- mléko
- 2 vejce
- 200 g kuřecích jater
- 200 g žampionů
- strouhaný tvrdý sýr
- petržel
- stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
Postup
Z uvařených brambor připravíme kaši, vmícháme celé vejce a strouhaný sýr. Bramborovou směsí naplníme cukrářský sáček a vytvoříme kulatá hnízda na plech pokrytý pečícím papírem. Očištěné a nadrobno nakrájené žampiony osmahneme na olivovém oleji s česnekem, osolíme, posypeme petrželkou a smícháme s orestovanými nakrájenými játry.
Naplníme bramborová hnízda, potřeme rozšlehaným vejcem a zapékáme v troubě při 190 °C asi 10 minut. Milovníci zdobení se příště rádi pustí do výroby bramborových pusinek.