Vyzkoušejte tento recept na nakládaný hermelín, který můžete použít i jako jedlý dárek pro přátele. Podávejte s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Ingredience
- Hermelíny
- Cibule
- Česnek
- Pepř
- Mletá paprika
- Feferonka
- Olej
Postup
- Podélně rozkrojíme hermelíny a poté na čtvrtky.
- Do vnitřku čtvrtky vložíme kousek feferonky, česneku a cibule. Obalíme ve směsi pepře a mleté papriky. Na špejle střídavě napichujeme cibuli a hermelín.
- Hermelíny vložíme do nádoby, zalijeme olejem, uzavřeme a necháme 4-7 dní uležet.
Věděli jste, že…?
Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert.
Camembert údajně vznikl na konci 17. století ve vesnici Camembert v Normandii. Sýr poprvé vyrobila farmářka Marie Harelová, které se připisuje vynález receptu. Od té doby se Camembert stal oblíbeným sýrem po celém světě.
Tento měkký zrající sýr se vyrábí z nepasterizovaného kravského mléka a zraje minimálně tři týdny. Během této doby sýr získá svou charakteristickou chuť a vůni. Camembert je obvykle kulatého tvaru a má bílou kůrku s květy. Vnitřek sýra má barvu slonové kosti a může být od měkkého a krémového až po tuhý a křídový.
Camembert má výraznou zemitou chuť a vůni, a proto se často podává jako předkrm. Dobře se kombinuje s ovocem, ořechy a chlebem a může se podávat také s různými víny.