Guláš je neuvěřitelně všestranný pokrm. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky jídla, protože se dá snadno upravit podle toho, jaké suroviny jsou po ruce. Je to také skvělé jídlo, které si lze připravit dopředu, protože ohřátý guláš druhý den chutná ještě lépe.
Ingredience:
- 600 g vepřové plece
- 300 g cibule
- sádlo
- 100 g rajského protlaku
- 50 g sladké papriky
- 2 dl černého piva
- sůl
- česnek
- pepř
- chilli koření
- kmín
- nastrouhaný tvrdý chléb
Postup:
Na rozpálený tuk hodíme hrstku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Přidáme rajský protlak a sladkou papriku.
Do takto připraveného základu vložíme maso nakrájené na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek.
Podlijeme pivem a dusíme do změknutí. Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme potřebným množstvím vody.
Necháme projít varem a zahustíme strouhaným chlebem.
Guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.