Grilované jehněčí je vynikající a chutný pokrm. Lze ho připravit různými způsoby, například marinované, plněné nebo jednoduše ochucené bylinkami a kořením. Je skvělým zdrojem bílkovin a může se podávat jako hlavní jídlo nebo jako součást většího pokrmu.
Ingredience:
- 1 vykostěná jehněčí kýta
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky černého pepře
- 1 lžička soli
Postup:
Jehněčí maso vyjměte z chladničky a nechte ho asi 30 minut ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím v malé misce smíchejte česnek, olivový olej, rozmarýn, tymián, oregano, pepř a sůl. Směsí potřete celé jehněčí maso a nechte 15 minut odležet. Výborná je také grilovací marináda barbecue.
Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu. Umístěte jehněčí na gril a každých 5 minut ho otočte, dokud není maso propečené, přibližně 25-30 minut. Před porcováním nechte jehněčí 10 minut odpočívat. Maso podávejte s lehkým salátem.