Frankfurtský závitek – recept

Frankfurtské závitky jsou klasické německé pečivo pocházející z Frankfurtu. Skládají se z vločkového sladkého těsta plněného směsí například vlašských ořechů, mandlí a rozinek namočených v rumu. Před pečením se rohlíky potřou vrstvou rozpuštěného másla a posypou cukrem a skořicí. Tyto rohlíčky se skvěle hodí k ranní kávě nebo jako dezert, jsou stejně chutné jako atraktivní!

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • ¾ šálku teplé vody
  • 1 lžíce instantního droždí
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, cukr a rozpuštěné máslo.

V samostatné míse smíchejte teplou vodu a droždí.

Postupně přidávejte směs droždí do moučné směsi a míchejte dřevěnou lžící, dokud nevznikne měkké, vláčné těsto.

Těsto hněťte na lehce pomoučeném povrchu 5 minut, dokud nebude hladké. 5. Těsto vložte do lehce vymazané mísy, přikryjte fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 190 °C.

Vykynuté těsto propracujte a vyklopte na lehce pomoučený povrch. Těsto vytvarujte do kulaté formy o průměru 8 palců. Položte ho na vymaštěný plech a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 30 minut.

Těsto potřeme rozpuštěným máslem a lehce posypeme cukrem.

Pečte v předehřáté troubě 25 minut nebo dozlatova. Podávejte teplé. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang