Frankfurtské závitky jsou klasické německé pečivo pocházející z Frankfurtu. Skládají se z vločkového sladkého těsta plněného směsí například vlašských ořechů, mandlí a rozinek namočených v rumu. Před pečením se rohlíky potřou vrstvou rozpuštěného másla a posypou cukrem a skořicí. Tyto rohlíčky se skvěle hodí k ranní kávě nebo jako dezert, jsou stejně chutné jako atraktivní!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- ¾ šálku teplé vody
- 1 lžíce instantního droždí
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, cukr a rozpuštěné máslo.
V samostatné míse smíchejte teplou vodu a droždí.
Postupně přidávejte směs droždí do moučné směsi a míchejte dřevěnou lžící, dokud nevznikne měkké, vláčné těsto.
Těsto hněťte na lehce pomoučeném povrchu 5 minut, dokud nebude hladké. 5. Těsto vložte do lehce vymazané mísy, přikryjte fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 1 hodinu.
Předehřejte troubu na 190 °C.
Vykynuté těsto propracujte a vyklopte na lehce pomoučený povrch. Těsto vytvarujte do kulaté formy o průměru 8 palců. Položte ho na vymaštěný plech a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 30 minut.
Těsto potřeme rozpuštěným máslem a lehce posypeme cukrem.
Pečte v předehřáté troubě 25 minut nebo dozlatova. Podávejte teplé. Dobrou chuť!