Filé s česnekovou omáčkou – recept

Tento recept na filé s česnekovou omáčkou je chutný a snadno připravitelný pokrm. Je to skvělá volba pro zdravé a chutné jídlo. Díky kombinaci šťavnatých filetů s aromatickou česnekovou omáčkou má tento pokrm dokonalou rovnováhu chuti a struktury. Toto jídlo, které je hotové za pouhých 15 minut, určitě potěší vaši rodinu i přátele!

Tento pokrm je vhodný zejména pro pescetariány.

Ingredience:

  • 2 filety z bílé ryby (treska nebo tilapie)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 1/4 šálku másla
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 šálku husté smetany
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte česnek a smažte ho, dokud nezapáchá, asi 1 minutu.

Přidejte bílé víno a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu, asi 2 minuty.

Přidejte máslo a petrželku a míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí.

Dochutíme solí a pepřem.

Na pánev přidejte rybí filé a vařte 3 minuty. Obraťte a pokračujte ve vaření další 3 minuty.

Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte 8 minut, nebo dokud není ryba propečená.

V misce smíchejte citronovou šťávu, hustou smetanu a parmazán.

Lžící přelijte omáčku přes rybu a podávejte. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang