Tento recept na filé s česnekovou omáčkou je chutný a snadno připravitelný pokrm. Je to skvělá volba pro zdravé a chutné jídlo. Díky kombinaci šťavnatých filetů s aromatickou česnekovou omáčkou má tento pokrm dokonalou rovnováhu chuti a struktury. Toto jídlo, které je hotové za pouhých 15 minut, určitě potěší vaši rodinu i přátele!
Tento pokrm je vhodný zejména pro pescetariány.
Ingredience:
- 2 filety z bílé ryby (treska nebo tilapie)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1/4 šálku bílého vína
- 1/4 šálku másla
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 šálku husté smetany
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C.
Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte česnek a smažte ho, dokud nezapáchá, asi 1 minutu.
Přidejte bílé víno a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu, asi 2 minuty.
Přidejte máslo a petrželku a míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí.
Dochutíme solí a pepřem.
Na pánev přidejte rybí filé a vařte 3 minuty. Obraťte a pokračujte ve vaření další 3 minuty.
Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte 8 minut, nebo dokud není ryba propečená.
V misce smíchejte citronovou šťávu, hustou smetanu a parmazán.
Lžící přelijte omáčku přes rybu a podávejte. Dobrou chuť!