Filé zapečené s houbami je snadný a chutný pokrm. Houby mohou být libovolné odrůdy, ale kombinace žampionů, shiitake a portobello dodá masu jedinečnou hloubku chuti. Příprava tohoto pokrmu je snadná a vyžaduje minimální čas strávený v kuchyni.
Ingredience:
- 4 filety z bílé ryby, například tresky obecné nebo tilapie
- 1/2
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 1/4 šálku suchého bílého vína
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Filety vložte do zapékací misky. Pokapejte je olivovým olejem a posypte česnekem, tymiánem, oreganem, solí, pepřem a vločkami červené papriky. Navrch položte žampiony. Navrch nalijte víno a kuřecí vývar.
Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, nebo dokud není ryba upečená a houby měkké. Připravit si můžete také rybu na rajčatech nebo rybu po indiánsku.