Fazolový salát s řapíkatým celerem je chutný a zdravý pokrm, který se hodí ke každému jídlu. Tento salát je plný živin. Kombinace chutí z něj dělá chutnou a výživnou přílohu nebo lehké jídlo.
Ingredience:
- 2 plechovky libovolných fazolí (např. černé fazole, ledvinové fazole atd.), scezené a propláchnuté
- 1 velký stonek celeru nakrájený na kostičky
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Ve velké míse smícháme fazole, celer a petržel.
V malé misce vyšleháme olivový olej, ocet, hořčici, sůl a pepř.
Zálivku nalijeme na fazolovou směs a promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
Před podáváním necháme v chladničce alespoň hodinu odležet.
Jelikož by luštěniny měly být součástí každého jídelníčku, můžeme příště vyzkoušet chilli fazole.