Fazolový salát s řapíkatým celerem – recept

Fazolový salát s řapíkatým celerem je chutný a zdravý pokrm, který se hodí ke každému jídlu. Tento salát je plný živin. Kombinace chutí z něj dělá chutnou a výživnou přílohu nebo lehké jídlo.

Ingredience:

  • 2 plechovky libovolných fazolí (např. černé fazole, ledvinové fazole atd.), scezené a propláchnuté
  • 1 velký stonek celeru nakrájený na kostičky
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké míse smícháme fazole, celer a petržel.

V malé misce vyšleháme olivový olej, ocet, hořčici, sůl a pepř.

Zálivku nalijeme na fazolovou směs a promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.

Před podáváním necháme v chladničce alespoň hodinu odležet.

Jelikož by luštěniny měly být součástí každého jídelníčku, můžeme příště vyzkoušet chilli fazole.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang