Fazole s pečeným vepřovým bůčkem jsou snadným a chutným pokrmem, který se skvěle hodí na večeři během všedního dne. Tento pokrm se skládá ze šťavnatých kousků vepřového bůčku pečených do křupava s jednoduchou směsí fazolí. Chuť vepřového masa, fazolí a koření vytváří vydatný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Tento pokrm podávejte s jednoduchým přílohovým salátem nebo pečenou zeleninou, abyste získali kompletní a chutné jídlo.
Ingredience:
- 1 balení fazolí pinto
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 2 papričky jalapeňo, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 2 šálky vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší kostka vepřového bůčku, nakrájeného na centimetrové kostky
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 limetka nakrájená na klínky
Postup:
Fazole pinto vložte do mísy a zalijte vodou. Nechte je přes noc namočené.
Fazole slijte a přendejte do velkého hrnce. Přidejte česnek, cibuli, papričky jalapeňo, kmín, chilli, uzenou papriku, oregano, zeleninový vývar a vodu.
Na středním ohni přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte asi 1 hodinu nebo dokud fazole nezměknou.
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte kostky vepřového bůčku a dochuťte je solí a pepřem. Za občasného míchání vařte asi 10 minut nebo dokud kostky vepřového bůčku nezhnědnou.
Z pánve slijte přebytečný tuk. Vařené kostky vepřového bůčku přidejte k fazolím a promíchejte.
Dusíme 10-15 minut nebo dokud nejsou kostky vepřového bůčku uvařené. Podávejte teplé s čerstvě vymačkanými klínky limetky. Dobrou chuť!