Eskymo je cukrovinka, na kterou se nezapomíná ani v dospělosti. Dopřát si ji na špejli nemusí být jediná možnost, jak si Eskymo vychutnat. Inovativní Eskymo řezy lze pojmout i jinak v podobě velkého pečeného dortu.
Ingredience
Těsto:
- 2 hrnečky hladké mouky
- 1 hrneček krupicového cukru
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 balíček vanilínového cukru
- 2 vejce
- 1 hrneček mléka
- ½ hrnečku oleje
- 2 polévkové lžíce kakaa
Krém:
- 400-500 ml mléka
- 2 kokosové pudinky
- 125 g másla
- 100 g práškového cukru
- 1 kysaná smetana
Postup:
Suroviny na těsto smícháme v hlubší míse a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 – 35 minut při teplotě 180 °C. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
Mezitím vyšleháme máslo s cukrem. Do másla zašleháváme po lžících vychladnutý pudink a kysanou smetanu. Krém natřeme na vychladnuté těsto, postříkáme čokoládou, abychom vytvořili efektní zdobení a koláč dáme ztuhnout do chladu. Nakrájíme na úhledné řezy dlouhým rozehřátým nožem.
Eskymo krém je možné natřít i na piškotový dort a ozvláštnit tak domácí dezert.