Eskymo řezy – recept

Eskymo je cukrovinka, na kterou se nezapomíná ani v dospělosti. Dopřát si ji na špejli nemusí být jediná možnost, jak si Eskymo vychutnat. Inovativní Eskymo řezy lze pojmout i jinak v podobě velkého pečeného dortu.

Ingredience

Těsto:

  • 2 hrnečky hladké mouky
  • 1 hrneček krupicového cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vejce
  • 1 hrneček mléka
  • ½ hrnečku oleje
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Krém:

  • 400-500 ml mléka
  • 2 kokosové pudinky
  • 125 g másla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 kysaná smetana

Postup:

Suroviny na těsto smícháme v hlubší míse a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 – 35 minut při teplotě 180 °C. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.

Mezitím vyšleháme máslo s cukrem. Do másla zašleháváme po lžících vychladnutý pudink a kysanou smetanu. Krém natřeme na vychladnuté těsto, postříkáme čokoládou, abychom vytvořili efektní zdobení a koláč dáme ztuhnout do chladu. Nakrájíme na úhledné řezy dlouhým rozehřátým nožem.

Eskymo krém je možné natřít i na piškotový dort a ozvláštnit tak domácí dezert.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang