Drobenkový koláč s jablky je jedním z nejklasičtějších a nejoblíbenějších dezertů. Jeho kombinace křupavé máslové kůrky, sladkých kořeněných jablek a špetky skořice je skutečně neodolatelná.
Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 160 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- ½ balíčku prášku do pečiva
- jablka
Postup:
Klíčem ke skvělému jablečnému koláči je drobenka. Dobrá kůrka z drobenky začíná kvalitními surovinami, jako je máslo, mouka a cukr.
Tyto ingredience spojíme v sypké těsto. Z další části surovin vyválíme těsto a vložíme do koláčové formy.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Poté je smícháme s cukrem, skořicí a trochou citronové šťávy. Směs pak lžící nandaváme do koláčové misky, navršíme na sebe a posypeme drobenkou.
Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud není kůrka zlatavá a jablka měkká. Po upečení se koláč nechá před podáváním vychladnout.