Domácí tortilly jsou skvělé! Mají čerstvou, domácí chuť a jídlo z nich často chutná mnohem lépe než z obchodu. Výroba vlastních tortill je také rychlý a zábavný projekt, který lze realizovat s rodinou nebo přáteli.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek teplé vody
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl.
Uprostřed suchých přísad udělejte důlek a přidejte olej a teplou vodu.
Přísady promíchejte dřevěnou lžící, dokud se vše zcela nespojí.
Těsto hněťte na pomoučeném povrchu 2-3 minuty, dokud nebude vlhké a pružné.
Těsto rozdělte na 12 stejných dílů a vyválejte z nich kuličky.
Pomocí válečku rozválejte každou kuličku na tenkou kulatou tortillu.
Rozpalte suchou pánev na středně silném ohni a tortilly po jedné opečte z obou stran dozlatova.
Nechte vychladnout a podávejte.