Domácí sekaná – recept

Domácí sekaná je klasický pokrm, který se snadno připravuje. Tento snadný a pikantní recept využívá mleté hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku a několik dalších koření k vytvoření dokonalé sekané. Podávejte ji s krémovou bramborovou kaší nebo vydatným salátem a máte vynikající večeři! Dobrou chuť!

Ingredience:

  • 1 větší balení mletého hovězího masa
  • 1/4 šálku cibule nakrájené nadrobno
  • 1/4 hrnku zelené papriky, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 vejce
  • 2/3 šálku strouhanky
  • 1/3 šálku kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, zelený pepř, česnek, vejce, strouhanku, kečup, hořčici, petrželku, česnekový prášek, sůl a pepř. Vše smíchejte dohromady, dokud se vše plně nespojí.

Z masové směsi vytvarujte bochník a vložte jej do pekáče.

Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud střed sekané nebude hotový.

Před podáváním nechte sekanou asi 10 minut vychladnout. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang