Domácí sekaná je klasický pokrm, který se snadno připravuje. Tento snadný a pikantní recept využívá mleté hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku a několik dalších koření k vytvoření dokonalé sekané. Podávejte ji s krémovou bramborovou kaší nebo vydatným salátem a máte vynikající večeři! Dobrou chuť!
Ingredience:
- 1 větší balení mletého hovězího masa
- 1/4 šálku cibule nakrájené nadrobno
- 1/4 hrnku zelené papriky, jemně nasekané
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 vejce
- 2/3 šálku strouhanky
- 1/3 šálku kečupu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička petrželky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C.
Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, zelený pepř, česnek, vejce, strouhanku, kečup, hořčici, petrželku, česnekový prášek, sůl a pepř. Vše smíchejte dohromady, dokud se vše plně nespojí.
Z masové směsi vytvarujte bochník a vložte jej do pekáče.
Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud střed sekané nebude hotový.
Před podáváním nechte sekanou asi 10 minut vychladnout. Dobrou chuť!