Domácí rafaelo je vynikající! Má jedinečnou tropickou chuť, díky které vyniká mezi ostatními moučníky. Jeho struktura je vláčná a nadýchaná a chuť se výborně hodí ke smetanové polevě.
Ingredience:
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 šálek cukru krupice
- 3 vejce
- 1 šálek jogurtu
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálku oleje
- 200g kokosu
- 2 smetany na šlehání 33%
Postup:
Smícháme všechny výše uvedené ingredience kromě šlehačky. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč a povrch posypeme kokosem a mírně přitlačíme a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme cca 30 min až povrch moučníku mírně zrůžoví. Poté moučník vytáhneme z trouby a polijeme šlehačkou. Dáme nejméně na dvě hodiny odležet.