Pizza se z původní Itálie velmi rychle přenesla do celého světa a platí za univerzální pokrm, který se hodí ke každé příležitosti. Proč si ji nepřipravit doma podle svých vlastních preferencí a s oblíbenými přísadami?
Ingredience
Těsto:
- 25 g droždí
- 2 dl vlažné vody
- 1/2 lžíce oleje
- 1/2
- lžičky soli
- 1/2 kg hladké mouky
Náplň:
- rajčatový protlak
- salám nebo šunka
- cibule
- olivy
- paprika
- česnek
- oregano
- strouhaný sýr
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, kvásek není třeba připravovat. Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěny mísy. Vypracované těsto natáhneme na olejem vymazaný pekáč. Potřeme protlakem smíchaným s oreganem a rozdrceným česnekem.
Na to klademe přísady dle libosti. Pečeme asi 20 minut, avšak bez sýru. Ten přidáme až 5 minut před dokončením. V průběhu pečení občas píchneme do těsta špejlí, a když se už nelepí, je domácí pizza hotová a může se přidat sýr.
Ani býložravci nemusejí strádat. Vegan pizza je stejně jednoduchá na přípravu, jako ta klasická.