Dobrý švestkový koláč – recept

Švestkový koláč je vynikající a jedinečný dezert, který se hodí pro každou příležitost. Kombinace sladkých, trpkých švestek a vločkové máslové krusty je klasickým receptem, který skvěle chutná a určitě se stane hitem pro vaše přátele a rodinu. Je to skvělý způsob, jak předvést své pekařské dovednosti a ohromit své hosty!

Ingredience:

  • 4 šálky švestek, vypeckovaných a rozpůlených
  • ¾ šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého nového koření
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 koláčové korpusy

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte švestky, cukr, kukuřičný škrob, skořici, muškátový oříšek, nové koření, sůl a citronovou šťávu a míchejte, dokud se švestky rovnoměrně nepropláchnou.

Směs nalijte do jednoho z koláčových korpusů a rovnoměrně ji rozetřete. Švestkovou směs pokapejte rozpuštěným máslem.

Přes náplň položte druhý korpus a jejich okraje k sobě přimáčkněte, aby se utěsnily. V horní části korpusu vyřízněte čtyři zářezy pro odvětrávání.

Koláč pečte 40-45 minut nebo dokud není kůrka zlatohnědá a náplň bublinkatá. Před podáváním nechte ovocný koláč vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang