Cukety necukají, ani nemají nic společného s cukrem. Jedná se o chutný druh zeleniny, který obsahuje zdraví prospěšné živiny a má minimum kalorií. Spolu s lečem a masem nabízí jedinečný zážitek ze stolování.
Ingredience
- větší cuketa
- rajčata
- papriky
- cibule
- 0,5 kg masové sekané
- vejce
- hladká mouka
- sůl a pepř
Postup
Na cibulce podusíme rajčata a papriky, z čehož vznikne lečo. Mezi tím okořeníme masovou směs, k ní přimícháme vejce a vychladlé lečo. Touto směsí plníme očištěné, vydlábnuté cukety od jader a měkkého vnitřku. Naplněné půlky cuket dáme na vymazaný pekáč a dáme zapéct do trouby.
V průběhu pečení podléváme vodou a na závěr můžeme vzniklou šťávu zahustit hladkou moukou. Plněné cukety podáváme s bramborem.