Čočka je jednou z nejuniverzálnějších kuchyňských ingrediencí. Je možné ji připravit jako hlavní chod, polévku, salát i jako paštiku nebo pomazánku. Čočka jako správná luštěnina je proteinovou bombou, která zasytí a dodá svalům sílu. Třeba právě v podobě čočkové pomazánky.
Ingredience
- 2 vajíčka
- 250 g čočky
- 125 g másla
- 1 cibule
- 3 sladkokyselé okurky
- sůl
- vegeta
- pepř
- hořčice
- olej
Postup
Čočku uvaříme do měkka a pomeleme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Z vajíček oddělíme žloutky a smícháme je s máslem. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurky, vaječné bílky a čočkovou pomazánku dochutíme pepřem, vegetou, hořčicí a dosolíme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat.
Lze uspořádat ochutnávku pomazánek jako je celerová, křenová nebo vaječná pomazánka.