Česká pizza – recept

Česká pizza z brambor může být zajímavou obměnou klasického jídla. Jedná se o skvělý způsob, jak obohatit pizza večer o něco jiného. Struktura brambor by přidává zajímavou vrstvu k celkové chuti pizzy a pokrm skutečně posouvá do jiných kvalit.

Ingredience:

  • 1 velká brambora, oloupaná a nastrouhaná
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 šálek strouhaného sýra mozzarella
  • 1/2 šálku omáčky marinara
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky

Postup:

Předehřejte troubu na 175 °C. Ve středně velké míse smíchejte nastrouhané brambory, parmazán, česnekový prášek, oregano, sušenou bazalku, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Bramborovou směs rozprostřete na pečící papír a vytvořte kulatou pizzovou krustu. Kůrku potřete olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 20 minut.

Vyjměte z trouby a posypte sýrem mozzarella a omáčkou marinara. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky. Vyjměte z trouby a posypte nasekanou čerstvou bazalkou. Tuto jednoduchou domácí pizzu nakrájejte na plátky a podávejte.

Pokud dojdou nápady na další večery, lze vyzkoušet i pizzu špagetovou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang