Česká pizza z brambor může být zajímavou obměnou klasického jídla. Jedná se o skvělý způsob, jak obohatit pizza večer o něco jiného. Struktura brambor by přidává zajímavou vrstvu k celkové chuti pizzy a pokrm skutečně posouvá do jiných kvalit.
Ingredience:
- 1 velká brambora, oloupaná a nastrouhaná
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 šálek strouhaného sýra mozzarella
- 1/2 šálku omáčky marinara
- 1/4 šálku nasekané čerstvé bazalky
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C. Ve středně velké míse smíchejte nastrouhané brambory, parmazán, česnekový prášek, oregano, sušenou bazalku, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Plech na pečení vyložte pečícím papírem. Bramborovou směs rozprostřete na pečící papír a vytvořte kulatou pizzovou krustu. Kůrku potřete olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
Vyjměte z trouby a posypte sýrem mozzarella a omáčkou marinara. Vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky. Vyjměte z trouby a posypte nasekanou čerstvou bazalkou. Tuto jednoduchou domácí pizzu nakrájejte na plátky a podávejte.
Pokud dojdou nápady na další večery, lze vyzkoušet i pizzu špagetovou.