Proč zrovna Čertova pomazánka? Protože je po čertech dobrá. Zkuste tuto variaci na rybí pomazánku a o pohoštění na oslavy máte postaráno, uvidíte, že se po ní jen zapráší.
Ingredience na čertovu pomazánku
- Velký uzenáč nebo uzená makrela
- 50 g majonézy
- 2 natvrdo vařená vejce
- Sladkokyselá okurka
- Paprika sterilovaná v oleji
- 1 menší cibule
- Hořčice
- Citrónová šťáva
- Sůl
Postup na čertovu pomazánku
- Rybu pečlivě vykostíme a zbavíme kůže. Maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme.
- Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a solí.
- Necháme proležet. Podáváme na topinkách společně s rajčatovým salátem.
Věděli jste, že?
Makrela je druh tučné ryby, která je hojně využívána po celém světě. Je to výživná, chutná a všestranná varianta jídla, kterou lze připravit na různé způsoby.
Makrela je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitaminu B12, niacinu, fosforu, selenu a omega-3 mastných kyselin. Je známo, že snižuje záněty a pomáhá udržovat dobré kardiovaskulární zdraví. Má také nízký obsah kalorií a nasycených tuků, což z ní činí zdravou volbu jídla.
Díky své jemné chuti a pevnému masu je makrela vynikající volbou pro grilování, pečení nebo smažení na pánvi. Lze ji podávat jako hlavní jídlo nebo přidávat do salátů, dušených mas a dalších pokrmů, aby se zvýraznila její chuť.