Celerový salát s jablkem – recept

Celerovo-jablečný salát je jedinečné a chutné jídlo, které můžete podávat jako přílohu nebo lehký oběd. Je to skvělý způsob, jak získat denní porci ovoce a zeleniny v jedné misce.

Salát z celeru a jablek je svěží a chutný pokrm, který se snadno připravuje a je plný výživných látek. Tento salát je skvělým způsobem, jak dodat barvu, texturu a chuť každému jídlu.

Celer má nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny, takže je ideální potravinou při hubnutí. Je také bohatý na vitaminy a minerály, včetně vitaminu K, vitaminu A a draslíku. Jablka jsou dobrým zdrojem vlákniny, vitaminu C a antioxidantů. Tyto dvě ingredience dohromady tvoří chutný a výživný salát.

Ingredience na celerový salát s jablkem

  • celer
  • jablka
  • 2 vejce
  • křen
  • sůl
  • ocet
  • cukr
  • majonéza nebo bílý jogurt

Postup na celerový salát s jablkem

  1. Nastrouháme syrový celer, dvojnásobné množství jablek a křen.
  2. Uvaříme 2 vejce natvrdo, pokrájíme a přidáme do směsi celeru, jablek a křenu. Ochutíme solí, octem a cukrem.
  3. Nakonec přidáme majonézu, vše promícháme a vychladíme. Celerový salát podáváme s pečivem.

TIP:

Pokud nejste milovníky klasického bulvového celeru, můžete si připravit alternativu s řapíkatým celerem a vlašskými ořechy.

Začněte nakrájením jednoho zeleného jablka a jednoho stonku celeru. Vložte je do velké mísy. Přidejte 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů a 1/2 hrnku rozinek. Na zálivku vinaigrette smíchejte 1/4 hrnku olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíci dijonské hořčice a špetku soli a pepře. Salát přelijte zálivkou a vše promíchejte.

Tento salát je skvělou přílohou ke grilovanému kuřeti nebo rybě. Je také skvělým lehkým obědem, když se doplní sýrem feta nebo grilovaným masem. Chuť sladkých jablek, křupavého celeru a kyselých rozinek je skvělou kombinací. Vychutnejte si tento lahodný salát, kdykoli potřebujete rychlé a snadné jídlo.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang