Celerové placky jsou chutnou a výživnou svačinou, kterou lze připravit během několika minut. Jsou ideální pro rychlý a snadný oběd či večeři nebo jako chutný předkrm, který neurazí ani návštěvu.
Ingredience:
- 1 větší celer
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- 1/2 lžíce octa
- olej na smažení
Postup:
Přípravu celerových placek začněme tím, že nakrájíme celer na plátky. Celerové plátky asi 5 minut povaříme ve vodě s octem.
V míse rozšleháme vejce, mouku a přidáme špetku soli a pepře.
Povařené celerové plátky obalíme ve vejci a ve strouhance, tedy v klasickém trojobalu.
Rozpálíme pánev na středním ohni a přidáme lžíci oleje. Na pánev vložíme obalený celer a smažíme z obou stran.
Když jsou placky z obou stran zlatohnědé, vyjmeme je z pánve a položíme na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se vsákl olej.
Celerové placky podáváme nejlépe teplé a můžeme si je vychutnat jen tak nebo s omáčkou podle vlastního výběru. Skvěle chutná také pikantní celerový řízek.