Celerové placky – recept

Celerové placky jsou chutnou a výživnou svačinou, kterou lze připravit během několika minut. Jsou ideální pro rychlý a snadný oběd či večeři nebo jako chutný předkrm, který neurazí ani návštěvu.

Ingredience:

  • 1 větší celer
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1/2 lžíce octa
  • olej na smažení

Postup:

Přípravu celerových placek začněme tím, že nakrájíme celer na plátky. Celerové plátky asi 5 minut povaříme ve vodě s octem.

V míse rozšleháme vejce, mouku a přidáme špetku soli a pepře.

Povařené celerové plátky obalíme ve vejci a ve strouhance, tedy v klasickém trojobalu.

Rozpálíme pánev na středním ohni a přidáme lžíci oleje. Na pánev vložíme obalený celer a smažíme z obou stran.

Když jsou placky z obou stran zlatohnědé, vyjmeme je z pánve a položíme na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se vsákl olej.

Celerové placky podáváme nejlépe teplé a můžeme si je vychutnat jen tak nebo s omáčkou podle vlastního výběru. Skvěle chutná také pikantní celerový řízek.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang