Recepty na celerovou pomazánku mohou být skvělým způsobem, jak využít celer při vaření. Může být skvělým způsobem, jak dodat chuť a texturu sendvičům, krekrům nebo salátům. Recepty na celerovou pomazánku jsou také poměrně univerzální, protože do nich lze přidat různé bylinky, koření a další ingredience a vytvořit tak jedinečnou a chuťově výraznou pomazánku.
Ingredience:
- 1/2 šálku majonézy
- 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 2 polévkové lžíce nakládané zeleniny
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Ve středně velké míse smíchejte majonézu, celer, cibuli, nakládanou zeleninu a dijonskou hořčici. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s krekry, toasty nebo kmínovým chlebem.