Pro milovníky sýrů s ušlechtilou plísní na povrchu tady máme recept na rychlou chuťovku, kterou můžete připravit na oslavu s přáteli.
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- sýr Camembert nebo Hermelín
- čerstvý sýr s francouzskými bylinkami
- treska ala losos v oleji (plátky nebo drcená)
- celozrnný toust
Postup:
- Nejdříve uděláme nádivku z kousku tresky a čerstvého sýra.
- Camembert podélně rozkrojíme, potřeme nádivkou a opět přiklopíme poloviny na sebe. Nesolíme, treska je již dostatečně slaná, bylinky v čerstvém sýru se postarají o ostatní chutě.
- Camembert s rybí nádivkou podáváme s celozrnným opečeným toustem a zeleninou nebo třeba skvělým salátem z červené řepy.
Věděli jste, že…?
Camembert je krémový měkký sýr pocházející z Normandie ve Francii. Je to jeden z nejoblíbenějších sýrů na světě, proslulý svou výraznou a osobitou chutí. Sýr má krémovou, téměř roztíratelnou konzistenci a jemnou, ale pikantní chuť, která je pro Camembert jedinečná.
Sýr se vyrábí z nepasterizovaného kravského mléka a před prodejem obvykle zraje dva až tři týdny. Během zrání se na sýru vytvoří bílá květová kůra, která je pokryta bílou plísní. Tato kůra dodává sýru charakteristickou vůni a chuť.
Camembert se běžně podává se sklenkou vína nebo piva, případně jej můžete podávat s opečeným chlebem nebo krekry. Můžete jej také roztavit a použít v různých receptech, jako jsou camembertové tartaletky nebo fondue. Je také skvělým doplňkem sýrového talíře a dobře se kombinuje s ovocem, jako jsou jablka a hrušky.
Camembert je velmi všestranný sýr, který lze použít do různých pokrmů. Ve francouzské kuchyni je oblíbenou ingrediencí a často se podává jako předkrm nebo příloha. Lze z něj také připravit lahodnou sýrovou omáčku k těstovinám.