Čajové pečivo s višněmi – recept

Višňové čajové pečivo je lahodná pochoutka! Kombinace chutí třešní jemného pečiva vytváří jedinečný a aromatický dezert. Ten. kdo miluje višně a čajové pečivo, si tenhle recept zamiluje, protože jejich kombinace v receptu je skvělým způsobem, jak si vychutnat obě chutě.

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 1/2 hrnku mražených višní, rozmražených a osušených
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 šálku meruňkové nebo broskvové zavařeniny
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce nasekaných mandlí (nepovinné)

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Rozmražené višně vložte do mísy a smíchejte je s cukrem a skořicí.

Listové těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu. Rozkrájejte ho na šest stejně velkých dílů. Na každý kousek těsta dejte jednu lžíci třešňové směsi. Na každý kopeček třešní rozetřete jednu lžičku zavařeniny.

Každé těsto přeložte tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje přitiskněte k sobě hroty vidličky. Rozšlehejte vejce s vodou a potřete každý šáteček. V případě potřeby posypeme nasekanými mandlemi. Pečte 15-20 minut dozlatova.

Takové čajové pečivo je možné připravit v několika variantách. Oblíbené jsou například šátečky s jablky, šátečky s povidly nebo obyčejné máslové čajové pečivo.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang