Kuře Bum bum je snadný a chutný recept, který jistě přinese chuť na váš stůl! Toto kuře je marinováno v kombinaci pikantních koření a poté upečeno v troubě, aby vzniklo šťavnaté, křehké a chutné jídlo. Stačí jen pár ingrediencí, jednoduché marinování a minimální příprava a můžete si v pohodlí domova vychutnat večeři jako v restauraci. Podávejte ji s rýží a pochutnejte si!
Ingredience:
- 1 kg kuřecích stehen
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžičky mletého oregana
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
- 150 ml passaty
- 1 lžička hnědého cukru
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Kuřecí stehna vložte do pekáče a okořeňte česnekem, oreganem a uzenou paprikou.
V samostatné pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a papriku do změknutí.
Do pánve přidejte kuřecí vývar, passatu a hnědý cukr, přiveďte k varu a přelijte jím kuře v pekáči.
Pečte v troubě 30 minut nebo dokud není kuře propečené a omáčka bublá.
Podávejte s vařenou rýží nebo bramborami. Dobrou chuť!