Recepty na dorty s pudinkem mohou být opravdu vynikající! Je to skvělý způsob, jak dodat dortu krémovitost a trochu sladkosti, a navíc ho může udělat extra vlhkým. Navíc můžete použít různé pudinkové příchutě, které dortu dodají další hloubku a komplexnost.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku cukru krystal
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1 šálek mléka
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
- 1/2 šálku husté smetany
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 šálek vroucí vody
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte pekáč o rozměrech cca 23×33 centimetrů a dejte ho stranou.
Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a kakaový prášek. V samostatné míse smíchejte máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí. Těsto nalijte do připravené zapékací misky. Posypte čokoládovými lupínky.
V malé misce vyšlehejte smetanu, hnědý cukr a vroucí vodu, vznikne směs, která se podobá pudinku. Tuto směs lze také nahradit klasickým pudinkem, který ale nesmíte nechat zcela zatuhnout. Nalijte způsobem cik-cak na čokoládové lupínky a rovnoměrně rozetřete.
Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Před podáváním nechte vychladnout. Můžete také bez kakaa připravit světlou variantu buchty s vanilkovým pudinkem.