Recepty na buchty jsou skvělé. Jsou rychlé, snadné a dají se přizpůsobit každé příležitosti. Navíc je možné je připravit z ingrediencí, které má většina doma ve spíži a lednici. Po několika úpravách je možné také udělat zdravější, když se použije celozrnnou mouku, nahradí se olej máslem a použijí se varianty se sníženým obsahem cukru.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ¾ šálku cukru
- 2 velká vejce
- 1 šálek podmáslí
- ½ šálku rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte kulatou dortovou formu. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V samostatné míse vyšlehejte cukr, vejce, podmáslí, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a rostlinný olej.
Postupně přidávejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud se nespojí. Nepřehánějte míchání Těsto nalijte do připravené formy.
Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.
Před přenesením na drátěnou mřížku nechte buchtu 10 minut vychladnout ve formě, aby zcela vychladla.