Bůček plněný celerovou nádivkou je tradiční recept, který je známý již po staletí. Tento chutná pokrm se obvykle podává s bramborovou kaší, omáčkou a zeleninovou přílohou. Je to výborný zdroj bílkovin.
Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku
- 1/2 oloupaného celeru
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/4 šálku strouhanky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. V samostatné misce smíchejte rozpuštěné máslo, nakrájený nebo nastrouhaný celer, strouhanku, petrželku, černý pepř, sůl, česnekový prášek, cibulový prášek, tymián, oregano a parmazán.
Maso nařízněte tak, aby se vám dalo naplnit směsí. Bůček naplňte a z vnější strany ho ještě posolte a opepřete. Bůček zašijte, aby směs nevylézala ven. Zapékací misku vymažte a vložte do ní naplněný bůček. Podlijte vodou nebo pivem a dejte péct na hodinu a půl.
Podávejte s oblíbenou přílohou. Skvělou alternativo je také bůček na pivu se zelím.